איך לבחור תאורה לחדר האמבטיה?

תהליך בחירת גופי התאורה לעיצוב חדר האמבטיה הוא חשוב למדי. אחרי הכל, זהו האזור בו אנחנו רוחצים את גופנו, מצחצחים שיניים, מתאפרים, מתכוננים ליום החדש וגם מסיימים אותו ברכות. את חדר האמבטיה נהוג לחלק לכמה אזורים עיקריים: אזור הכיור, האמבט ותאורה כללית בחדר. כדי להבין כיצד לבחור את גופי התאורה המתאימים ביותר לאזורים השונים בחדר, קבלו את הטיפים שהכנו לכם.

גופי תאורה מקבילים לראי

גופי תאורה המותקנים זה לצד זה כשביניהם יש מראה הם מאפשרויות התאורה הטובות ביותר לחדרי אמבטיה, ונהוג לכנותם בשם תאורת פמוטים. בין אם תבחרו למקם את התאורה בשני צדי המראה ובין אם על גבי המראה ישירות, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בבחירה:

·       אם המראה ממוקמת במרכז מעל הכיור, נעדיף להתקין את גופי התאורה קרוב ככל האפשר לאזור הפנים שלנו – זאת אומרת, כמה שיותר קרוב למראה

·       וודאו שהתאורה מספקת כמות אור מתאימה לאזור בו היא מותקנת. אם זו תאורת אווירה המותקנת באזור ברז אמבט או האמבטיה ולא ליד המראה, למשל, תוכלו להסתפק בתאורה עמומה יותר. אם זו תאורה פונקציונלית, ודאו כי האור ממוקם מעט מעל לגובה העיניים.

·       אם בחדר האמבטיה אם משתמשים גם למשימות טיפוח שונות, כמו גילוח, איפור או הרכבת עדשות מגע, חשוב לבחור בתאורת פמוט המאירה לא רק את החלל, אלא גם את הפנים

·       על אף שהיא פונקציונלית מעצם טבעה, תאורת פמוט מתאימה גם לאלו מכם שרוצים לתת טאצ' דקורטיבי נוסף לחלל ולתחום את המראה באמצעות התקנת גופי תאורה

·       גופי תאורה שכאלה יתאימו במיוחד עם מראה בעיצוב צר יחסית, או עם כמה מראות שיש ביניהן רווחים

·       התקרה עשויה מבטון? אתם לא יכולים להתקין גופי תאורה בתקרה? תאורת פמוטים היא פתרון מעולה עבורכם!

מארון ועד ברז אמבט: שכבות של אור

כדי להעצים את יופיו של החלל, אפשר לשבץ בכל חדר אמבטיה שלוש שכבות שונות של תאורה. כדי להבטיח שהאור יתפזר באופן שווה בחלל, בחרו בשילוב של אור סביבתי באמצעות תליית נברשת, תאורת תליון או תאורה צמודה לתקרה. זוהי שכבת האור הראשונה. את שכבת האור השנייה נעצב באמצעות בחירת תאורת משימה, תאורה שנועדה להפוך את החיים שלנו לקלים יותר ובעיקר לאפשר לנו לראות מה אנחנו עושים במסגרת פעילות טיפוח יומיומית, כמו איפור, גילוח, צחצוח שיניים וכדומה.

לבסוף, שכבת התאורה השלישית היא תאורת אווירה, שנועדה להדגיש את המאפיינים האדריכליים של חדר האמבטיה ואת עיצובו. עד עתה דיברנו לא מעט על תאורה פונקציונלית, אך לא אחת יש לאור שלנו תפקיד נוסף: פשוט להיות יפה.

בעיקר באזורים שאינם זקוקים לתאורה חזקה במיוחד, כמו באזור האמבטיה עצמה או בכניסה לחדר, ייתכן ותרגישו שהתאורה לא צריכה להיות חזקה ולהאיר באופן עוצמתי בחלל. לפעמים, כפי שתגלו אם תבחרו בזאת, מוטב לבחור בתאורה בודדת שיש בה אמירה דרמטית, ובכוחה להשפיע על החלל באופן משמעותי.

אם אתם לא משתמשים בחדר האמבטיה לעתים תכופות (למשל, אם זה חדר המיועד לאורחים), זה יכול להיות מקום נהדר להתנסות בסוג כזה של תאורה ולהעתיק את ההצלחה גם לחללים נוספים בבית.

תאורה מעל המראה

דנו קודם בתאורה המוצבת משני צדי המראה, אך לעתים אין מספיק מקום לרוחב – וכאן בדיוק נבחר למקם גוף תאורה מעל המראה. באופן זה נשמור על תאורה סימטרית ונעימה לעין, ונקפיד שלא לכוון את אלומת האור מלמעלה אלא לתת לה להתפרש בחלל. כשהיא מגיעה מלמעלה, התאורה עלולה ליצור צל על הפנים – ולא לשם כך התכנסנו.

·       העדיפו לבחור גופי תאורה המיועדים להתקנה אופקית או כאלה שמיועדים להתקנה אנכית – אך תלו אותם בצורה אופקית, אם זה אפשרי. כך האור יתפזר באופן שווה בכל אזור המראה ויעניק לכם את מידת האור שאתם זקוקים לה.

·       מצב נוסף בו נעדיף לבחור תאורה מעל המראה הוא במקרה בו המראה גדולה ורחבה מאוד. במקרה כזה, גוף תאורה הממוקם משני צדי המראה יעניק מראה מרוחק מדי וגם לא יספק את מידת האור הרצויה למי שעומד באמצע.

·       גופי תאורה המותקנים מעל המראה יכולים לעבוד מצוין גם בחדר אמבטיה עם תקרה גבוהה, שכן כך העין נמשכת כלפי מעלה ומעצימה את הדרמה בחלל ואת המאפיינים הייחודיים שלו.

בחרו בגימורים דומים

נכון, זה לגמרי לא הכרחי שסגנון התאורה שתבחרו למראה יתאים לזה שיופיע ליד ברז אמבט, אך כדאי לשמור אותם באותה "משפחה" עיצובית כדי ליצור אחידות בסגנון הכללי בחדר. יתרה מכך, כדאי לבחור בגופי תאורה המתכתבים עם הסגנון הכללי של החדר. אם בחרתם בעיצוב כפרי, עם ארונות עץ כבדים ואמבטיה עומדת, העדיפו שלא לבחור גופי תאורה בסגנון מודרני ונקי – להיפך, רתמו את הסגנון המיוחד כך שיעצים את האלמנטים המרכזיים בחלל.

תאורה באזור האמבטיה

אם יש לכם אמבטיה בחדר ולא מקלחון, מומלץ בחום להשקיע בתאורה ייעודית שתאפשר לכם למקסם את יופיו של האזור וגם תעזור לכם להשיג את האווירה המושלמת. במקרה הזה, כפי שהזכרנו קודם, התאורה צריכה להיות תאורת אווירה רכה ונעימה, ולא חדה, פונקציונלית ועם קונטרסט גבוה מדי. כך תיצרו אווירה מרגיעה ונעימה, שתהווה את השילוב המושלם לאמבטיה הבאה שלכם.

לסיכום

בבחירת חדר אמבטיה נעדיף תמיד לעבוד בשני רבדים עיקריים – תאורה פונקציונלית לצד תאורת אווירה. כדאי לבחור בגופי תאורה שיסייעו לנו להשיג את המקסימום מהחלל, בין אם הם תלויים משני צדי המראה ובין אם מעליה.