איך לבחור אמבטיון

אחד החללים החשובים ביותר בבית הוא חדר האמבטיה. יש אנשים שלא מייחסים לו את החשיבות הראויה לו, אבל חשוב לדעת שזהו חלל חשוב לא פחות משאר חללי הבית. חדר האמבטיה הוא המקום אליו נכנסים דבר ראשון בבוקר, ויהיה נעים יותר להיכנס לחלל מסודר ואסתטי, והוא המקום אליו נכנסים בערב כשרוצים לנקות את תלאות היום באופן פיזי ומטאפורי.
ברוב חדרי האמבטיה ישנו מקלחון ובחלק יש אמבטיה של ממש, אבל בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר חדרי אמבטיה עם אמבטיה קטנה.
הוא יכול להיות פתרון מעולה למי שממש רוצה את האפשרות להתפנק אבל החלל לא מאפשר לו מבחינת מקום, והוא יכול גם להיראות נהדר ולהשתלב בחלל. אבל איך בוחרים אותו? הנה כמה דברים שחשוב לדעת.

אמבטיון – בחירת החומר

בבואכם לבחור אמבטיון לחדר האמבטיה שלכם הדבר הראשון שתצטרכו לבחור הוא את החומר שלו. החומרים הנפוצים ביותר לאמבטיונים הינם פיברגלס, אקריליק, אמייל פורצלן, פורצלן פלדה או ברזל יצוק ויש כמובן גם את האופציה של עץ. האופציה האחרונה היא היקרה ביותר אבל היא גם הדקורטיבית ביותר, ואם אתם מחפשים את המראה הטבעי זו יכולה להיות אופציה מעולה בשבילכם. בסופו של דבר חומרי האמבטיה הם אלו שיקבעו את המחיר, וצריך לזכור שאם רוצים תוצאה איכותית ולשנים רבות צריך להשקיע בהתאם.

סגירה מזכוכית

תצטרכו כפי שציינו סגירה לאמבטיון שלכם וסביר להניח שהיא תהיה מזכוכית. למעשה, מדובר על התקנה של דלת זכוכית על גבי גוף האמבטיה ויש לסגירה מזכוכית כמה יתרונות. ראשית, היא תאפשר סגירה הרמטית של נקודת הרחצה. אם אתם לא רוצים שמים ישפריצו החוצה זכוכית עם הגומי המתאים יכולה להיות הפתרון הטוב ביותר. (והיא בטח תהיה יעילה יותר מוילון) יתרון נוסף הוא אפשרויות ההתקנה. יהיו לכם אפשרויות כמו סגירה חלקית של האמבטיה או סגירה מלאה באמצעות צירים או מסילות, כך שתוכלו לבחור האם יהיו דלתות נפתחות או שלא. זכוכית נחשבת גם לבטיחותית מאוד. הן מגיעות היום בעוביים שונים, חזקות ועמידות ואם אתם בוחרים עם תן תקן מתאים, אתם יכולים להיות בהחלט רגועים.

מסילות או צירים

מרכיב חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון כשמרכיבים אמבטיון הוא האם המסגרת שלו תהיה עם מסילות או צירים. האמבטיון יכול להיות חשוף אבל בדרך כלל הוא יהיה פינתי כמו מקלחון ועם סגירה מכיוון שלא נרצה שהמים בזמן הרחצה יגיעו לכל מקום וירטיבו את החלל, והאופציות הינן של מסילות או צירים. מה מהם עדיף? זה קודם כל עניין של טעם. הבעיה עם מסילות היא שהן נוטות לחרוק עם השנים ולהישחק אבל יש להן גם יתרון גדול והוא חיסכון במקום. הן לא דורשות פתיחה ולא מנצלות את החלל. מסגרת לאמבטיון שתהיה עם צירים תדרוש פתיחה וסגירה החוצה מה שאומר הקטנת המקום בחלל מה שנראה אולי לא משמעותי אבל יכול להיות קריטי בחללים קטנים.

הסגנון

אמבטיון מחליף את האמבטיה הגדולה והוא קודם כל נוחות ופינוק אבל אין ספק שהוא גם מרכיב דקורטיבי בחלל. הוא צריך להשתלב בו ולהיות חלק ממנו ולכן הבחירה שלו תהיה בהתאם לאיך שכל החלל נראה. בבואכם לבחור את האמבטיון שישתלב בחלל זה יכול להיות בעיצוב מודרני בהתאם למה שמסביבו, יכול להיות בעיצוב קלאסי מה שרבים בוחרים ויכול להיות גם מיוחד יותר כמו עיצוב כפרי שהולך והופך לפופולארי בשנים האחרונות או עיצוב רטרו וכדומה. את התוצאה לא כל אחד יכול לראות בדמיונו לפני שהוא רואה בעיניו מה שמוביל אותנו לטיפ הבא.

קחו אנשי מקצוע

בחירת אמבטיון לחדר האמבטיה שלכם היא בחירה חשובה מאוד והיא תיתן לחלל את האופי. מכיוון שלא קונים את הדברים הללו כל יום וגם לא מרכיבים אותם בכל יום, הבחירה תצטרך להיות בדרך כלל בעת בניית בית או בעת שיפוץ שלו. היום יש רבים שלוקחים מעצב.ת פנים שילוו אותם בעיצוב הבית ובאבזור שלו כשהם עושים שינויים משמעותיים כמו בנייה או שיפוץ, אבל גם אם אתם צריכים להרכיב את האמבטיון כי הקודם ניזוק או מכל סיבה אחרת כשהחלל כבר עומד וקיים, כדאי שתיקחו איתכם אש.ת מקצוע, מעצב.ת, שיסייעו לכם לבחור.
הליווי שלהם יכול לעלות מאות שקלים ויותר גם אם זה רק לבחירה של אמבטיון. אבל התועלת שתפיקו תהיה עצומה וכל שקל השקעה על ייעוץ וליווי כשזה נוגע לבחירת אלמנטים קבועים בבית משתלם.

נוחות אל מול עלות

בסופו של דבר אתם רוצים את הנוח ביותר ואת המפנק ביותר, ויש לכם תקציב שאיתו תצטרכו לבחור. אמבטיון יכול להגיע בגדלים שונים, מכיוון שהוא לא בגודל סטנדרטי כמו באמבטיה רגילה ויש אילוצים כשמדובר על גודל, אילוצים של עלויות אבל לפני כן של השתלבות בחלל.
מה תבחרו? זה כבר עניין של סדר עדיפויות אצלכם. אתם אלו שתחליטו כמה אתם מוכנים לשלם בהתאם לתוצאה שאתם רוצים לקבל אבל שוב, חשוב לזכור שמדובר פה על משהו שאמור להיות איתכם שנים ואל תחסכו בו.
מרכיב לא פחות חשוב בהצלחת האמבטיון יהיה מי שמרכיב אותו, וגם פה כדאי מאוד לא לחסוך ולקחת את הטוב ביותר בשביל שקט נפשי וחיסכון בהוצאות עתידיות.