אתם לקראת שיפוץ המטבח שלכם? אולי בכלל לקראת בניית בית חדש, וצריך לבחור את כל הריהוט, האביזרים, הריצוף ומכשירי החשמל מאפס? אין ספק שמדובר בזמן מרגש, כזה שבו אתם מתכננים איך ייראו החדרים בבית שלכם; מצד שני, מדובר גם בתקופה שעלולה להיות מלחיצה – כי יש כל כך הרבה אפשרויות לבחור מתוכן… כשחושבים על תכנון מטבח, אחד הדברים הראשונים שצריך לחשוב עליהם הוא כיור למטבח. מיותר לציין כמה כיור למטבח הוא דבר שימושי, כמעט תמיד פעמים רבות ביום. בעבר האפשרויות לא היו רבות, ולכן הבחירה הייתה פשוטה יחסית. אבל בימינו, מי שמתכנן את המטבח שלו ומתלבט איזה כיור לרכוש – מבין מהר מאוד שהמגוון כל כך רחב עד שחייבים לעשות סדר ולבדוק מה בדיוק רוצים וצריכים.
האפשרויות הן, כאמור, רבות מאוד. החל מכיורים בצבעים שונים (אם פעם היו בעיקר כיורים לבנים – היום הצבעים נועזים יותר ואפילו מפתיעים…), דרך גודל שונה וכמובן החומר ממנו עשוי סוג הכיור. בנוסף – ישנם דגמי כיורים אשר מקובלים כיום – כיור שקוע (אשר נמצא ממש בתוך משטח העבודה) וכן כיור מונח (אשר נמצא על גבי משטח העבודה, כך שכולו בעצם "חשוף").
אחד החידושים בתחום הוא כיור נירוסטה – אשר פעם היה נחלתם של מקומות כמו מסעדות, בתי קפה ומטבחים מוסדיים. מדובר בכיור אשר עשוי מחומרים עמידים, קל לניקיון בדרך כלל והפך לטרנד אמיתי בשנים האחרונות – גם במטבחים הביתיים. יותר ויותר אנשים אשר מעצבים מחדש או משפצים את המטבח שלהם, בוחרים בכיור נירוסטה. חשוב לדעת כי כיור נירוסטה יהיה בדרך כלל כיור שקוע (ולא כיור מונח).
לכיורי נירוסטה מספר יתרונות, אשר לגמרי רלוונטיים גם למטבח הביתי:
חסרון אשר מזכירים בדרך כלל בהקשר של כיורים מהסוג הזה, הוא העובדה כי על אף שהם קלים לניקוי – לעתים קרובות ניתן לראות עליהם בקלות יחסית סימנים של מים.
כיור נירוסטה יתאים כמעט לכל אחד אשר מתחבר לעיצוב ולסגנון שלו. בנוסף, כיור נירוסטה במטבח יתאים במיוחד לאנשים אשר: