אמבטיה אמורה להיות מרגיעה ומרעננת. אנחנו נכנסים לחדר הרחצה בתחילתו של היום או בסופו ומצפים לצאת ממנו נקיים ונינוחים. אך את החוויה הנעימה זאת הורסים לעיתים כתמי העובש – תופעה מעיקה ונפוצה מאוד שפוגעת גם במראה חדר האמבטיה וגם בבריאות שלנו. אז מהו בדיוק אותו העובש וכיצד ניתן לנקות אותו ולמנוע ממנו לחזור? על כך במאמר הבא.
לפני שנתחיל לדון בשיטות השונות לנקות עובש ולמנוע אותו, חשוב מאוד קודם כל להבין מהו עובש ומהם הגורמים להיווצרות העובש בחדר האמבטיה. העובש שאוהב להתנחל בחדרי האמבטיה שלנו הוא סוג של פטרייה המעדיפה אקלים חמים ולח. לכן, כאשר אנחנו משאירים משטחים רטובים ולא מאווררים, אנחנו למעשה יוצרים את התנאים האידאליים להתפתחותו של העובש. את העובש הזה לא קשה לזהות – מדובר בכתמים אפורים או שחורים המופיעים על משטחים שונים בחדר האמבטיה, והם עלולים להוות מפגע בריאותי למי שמערכת החיסון שלו מוחלשת. במקרים מסוימים העובש יכול לגרום לאלרגיות, למחלות בדרכי הנשימה ולדלקות שונות. בשל כך חשוב מאוד לנקות את העובש ולמנוע את הצטברותו בחדר האמבטיה.
עובש נוטה כאמור להצטבר באזורים לחים שאינם מאווררים כראוי. לכן, כאשר מעוניינים להסיר את העובש יש לבדוק היטב את כל אותם אזורים בעייתיים שבהם עלולה להצטבר לחות.
בין היתר, יש לנקות היטב את האזורים הבאים:
בדרך כלל אנחנו נעדיף לנקות משטחים שונים בעזרת חומרי ניקוי "עדינים" או אפילו באמצעות חומרי ניקוי טבעיים כגון לימון או חומץ. עם זאת, את העובש לא ניתן בדרך כלל להסיר באמצעות סבון ומים, אלא יש צורך בחומרים אגרסיביים יותר כדי לנקות אותו.
בדרך כלל ישנן שני שיטות עיקריות להסרת העובש:
חומרי ניקוי להסרת עובש הם כאמור חומרים חזקים מאוד. מגע עם העור, עם העיניים או שאיפה של האדים עלולים להזיק מאוד לבריאות. על כן, חשוב מאוד לאחסן אותם במקום בטוח (הרחק מילדים), ולשים לב לנקודות הבאות:
אחרי כל העבודה הקשה שהשקענו בסילוק העובש, חשוב כמובן לשמור על המצב הקיים. כדי למנוע מן העובש לחזור לביקור חוזר היעזרו בהמלצות הבאות: