גם אם נראה לנו שבחירת ברזים למטבח היא משימה פשוטה למדי, היא עשויה להיות מאתגרת – ולו בשל מגוון הסגנונות, החומרים והגימורים המוצעים לנו. המבחר המסחרר, בתוספת העובדה שאנו לא בוחרים ברז כל יום ורוצים לעשות בחירה מושכלת ונכונה שתשרת אותנו נאמנה לאורך שנים, לא מוסיפה יותר מדי לקלות הבחירה, אך בדיוק לשם כך אנחנו כאן! הנה מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת ברזים למטבח, שיהפכו את מלאכת הבחירה להרבה יותר פשוטה וקלה.
אם אתם מתפתים לבחור ברזים למטבח על סמך מראה בלבד – דעו כי זו טעות. נכון, המראה חשוב מאוד, ואנחנו לא רוצים חלילה לבחור ברז שלא ישרת את הקו העיצובי המיושם במטבח, אך אל תתפתו לבחור ברז יפה שיבוא על חשבון שיקולים חשובים יותר, דוגמת נוחות ואיכות.
יש ברזים למטבח עליהם מתנוססים תגי מחיר אטרקטיביים – או אטרקטיביים מדי. אם אתם רואים ברז המתומחר זול מדי, שאלו את עצמכם מדוע. בייחוד בחלל המטבח, בו משתמשים בברז כל הזמן כמעט, חשוב לבחור באיכות ובביטחון שמקנה לכם ברז איכותי. ולאיכות שכזו, פעמים רבות נלווה תג מחיר גבוה יותר. עם זאת, לא תמיד הברז היקר ביותר הוא גם הטוב ביותר. נסו להבין עבור מה אתם משלמים – עבור עיצוב? פונקציות מתקדמות? חומרים? כך תבינו מה חשוב לכם יותר ומה פחות, ותדעו מהו התקציב המתאים לצרכים האינדיבידואלים שלכם. לרוב זה יהיה "מקום טוב באמצע".
גובה הברז עשוי להשתנות באופן דרמטי מברז אחד למשנהו, ולכן רבים פשוט בוחרים את העיצוב שהם הכי אוהבים. בפועל, כדאי מאוד לבחור ברז שישרת את הצרכים שלכם מבחינת המיקום שלו, גובה השפופרת והצרכים שלכם במטבח. כך למשל, אם יש לכם מדף מעל הכיור – שפופרת גבוהה מדי עשויה שלא להיות מתאימה. אם יש לכם כיור מטבח גדול מאוד, שפופרת קצרה מדי גם היא לא תהיה בחירה טובה, שכן הזרם לא יגיע בקלות לכל חלקי הכיור. בחרו בגובה המתאים לדיירי הבית מחד, לסגנון העיצובי שאתם אוהבים מאידך והכי חשוב – למיקום המיועד במטבח ובכיור.
העדיפו תמיד גימור שיתאם בסגנון העיצובי לארונות המטבח, לכיור, למתלי המגבות וכדומה. אחידות, במקרה הזה, היא לא בגדר המלצה – היא באמת נראית הרבה יותר טוב. כיום תוכלו למצוא מגוון רחב של ברזים בגימורים יפהפיים המציעים אלטרנטיבה אט אט לגימור הנירוסטה הסטנדרטי, דוגמת ברונזה, שחור, זהב וכדומה. חלקם עמידים יותר מאחרים, לכן מומלץ לבחון בדיוק מאיזה חומר עשוי הברז, מה הגימור שלו ומה איכותו.
נירוסטה, או כרום, הוא הגימור העמיד ביותר ולכן גם הנפוץ ביותר. אם אתם עובדים המון במטבח – ייתכן ולטווח הארוך זו תהיה בחירה טובה יותר. גימורי ניקל מסומנים לרוב כ"מוברש", "מבריק" וכדומה. הם עמידים מאוד, אך נוטים לראות עליהם טביעות אצבעות או כתמי מים. שימו לב לכך ובחרו בהתאם.